Balans in je leven – tips voor een rustiger gevoel

Iedereen kent het wel: nog even snel de boodschappen doen uit het werk, ondertussen gaan je gedachten alle kanten op, want je zou ook nog even die vriendin bellen en je moet vanavond nog naar de sportschool. Waar haal je de tijd vandaan om alle dingen te doen die je vindt dat je moet doen?

Niet willen, maar toch doen

In de huidige maatschappij moeten we zoveel. Van onszelf, maar ook van anderen. We willen de ideale partner, ouder, werknemer etc. zijn. In iedere rol die we hebben willen we perfect zijn en laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal best veel rollen. Zou het niet mooi zijn wanneer we iets meer rust in ons leven hebben? Hieronder vind je wat tips hoe je dat kunt bereiken.

Tips voor meer balans in je leven

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen:

 1. Maak je minder druk. Dat lijkt makkelijk gezegd, maar is wel een hele belangrijke. De wereld vergaat echt niet, wanneer je een keertje niet de perfecte versie van jezelf bent. Je hoeft echt niet altijd alles voor 100% te doen. Anderen begrijpen ook wel dat je niet altijd alles perfect kunt doen. Los van het feit dat het jezelf meer rust geeft, schept het ook rust in je omgeving. Anderen zien dat de “perfecte” jij, ook af en toe wat steken moet laten vallen en daardoor hebben ze meer vrede met zichzelf, wanneer ze dat zelf ook doen. Laat perfectie los.

 2. Bouw meer rust in. Rust is belangrijk om in balans te blijven. Wanneer je lichaam in rust is, gaat het immuunsysteem aan de slag en dat helpt je om gezond te blijven. Bouw dus, hoe druk je ook bent, iedere dag een paar rustmomenten in. Maak even een lunchwandeling of ga na het avondeten nog even een blokje om. Loop even naar de koffie-automaat in plaats van de koffie door je collega te laten halen. Op die manier heb je even een korte break van waar je mee bezig bent, en dat schept rust en helderheid in je hoofd.

 3. Mediteer. Mediteren helpt om je lichaam en geest in een rustiger vaarwater te krijgen. En het is echt niet moeilijk. Zoek een rustig plekje en sluit je ogen. Volg het ritme van je ademhaling, en verder niets. Concentreer je volledig op je ademhaling. Je hoeft niet sneller of langzamer te ademen, maar volg je ademhaling. Je zult merken, dat je doordat je je volledige aandacht bij je ademhaling hebt, er nauwelijks ruimte is voor andere gedachten. Met de online meditatie-oefeningen en deze ademhalingsoefeningen kun je het nu heel gemakkelijk zelf leren.

Op zoek naar meer balans in je leven?


Dan heb ik hier voor jou een mooi cadeautje. Dit gratis e-boek staat boordevol tips en oefeningen om meer balans in je leven te creëren. Zowel in je privéleven als op het werk.

Met uitleg over de werking van stress en wat je er zelf aan kunt doen om minder stress in je leven te ervaren.

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt niet alleen het e-boek, maar ook wekelijkse stukjes geluk, ontspanning of vitaliteit in je mail.

Boeken over balans:

Misschien vind je dit ook leuk:


2 Reacties

 1. Barbera schreef:

  Mooie vormgeving, heldere teksten en toepasbare oefeningen!
  Succes met de lancering, you go girl!

 1. 6 januari 2016

  […] Bij tijdsbesteding gaat het voornamelijk over een goede Work Life Balance. Hoeveel tijd besteed jij aan je werk, hoeveel tijd slaap je. Is dit bij jou een beetje in evenwicht of zou je hier graag iets in willen veranderen in jouw leven. Wat zou je kunnen doen om meer tijd over te houden voor de dingen die jij belangrijk vindt? Luister jij goed naar je innerlijke stem? Geef jij altijd goed je grenzen aan? Hoe zorg je voor meer balans? Lees ook eens het artikel: Balans in je leven. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *