Bliksem – wat jij kunt leren van een onweersbui

Bliksemsnel schrijf ik dit blog voor jou. Niet omdat ik druk ben of haast heb maar omdat het nu het juiste moment is. Het juiste moment, dat klinkt mooi toch? Wat is dat, het juiste moment? Nou, gewoon, laptop open en typen. Niet wachten tot er tijd is, niet wachten tot het weer het toelaat, niet wachten tot al de tekst in mijn hoofd zit.


Afgelopen weken

De afgelopen weken heb ik heel veel trainingen gehad, en de komende maanden komen daar nog wat dagen bij. Als er 1 ding is wat ik daar telkens weer leer, is het wel: ONDERNEEM ACTIE! Het maakt werkelijk niet uit op welk gebied. Privé of zakelijk. Maar als er iets is wat je wilt, kom in beweging. Je pakt eerder een ‘verkeerde afslag’ en leert daarvan, dan dat je niets doet. Niets doen brengt niets. Actie brengt reactie, daar kun je dan weer op verder gaan.


Bliksem

Vanuit mijn bed lig ik door het raam naar de bliksem te kijken en naar het onweer te luisteren. Heerlijk, dat kan ik uren volhouden. Op mijn raam heb ik het OMH teken geschilderd en in de nacht ziet dit er al prachtig uit, nu met de bliksem helemaal betoverend. Dat wil ik op foto hebben zodat ik dat kan delen met mijn volgers. Want hier word ik zo blij van. Daar kunnen anderen vast inspiratie uit halen. En dan begint de ellende. Foto na foto is zwart: te laat of  te vroeg. Telkens mis ik het mooie plaatje. Ik ziet het gelukkig wel, maar het lukt me niet om het vast te leggen op camera. Zeker 50x een zwarte foto. En dan eentje die overbelicht is. Wel een mooie foto omdat ik weet aan welk moment hij me doet denken.


De Les

Terwijl ik op bed lig en probeer de perfecte foto te maken bedenk ik me: “dit is ook weer zo’n moment van in actie komen. Ik wil die foto, dus ik ga gewoon beginnen.” Het gaat niet meteen goed maar ik geniet van het proces. Ik leer, ik leef in het moment en ik krijg inspiratie voor dit blog.  Misschien niet de perfecte foto maar wel een fantastisch moment. Had ik me eerst afgevraagd of de camera op mijn telefoon dit wel aan zou kunnen, of ik wel snel genoeg zou zijn, of ‘men’ überhaupt wel op dit beeld van mij zit te wachten dan had ik geen actie ondernomen. Dat alles heb ik niet gedaan, ik had een doel en ik ben in actie gekomen.

Hoe zit dat met jou? Onderneem jij actie? Of wik en weeg je tot je een ons weegt? Ben je bang om fouten te maken? Guess what? Er gaat bij mij zoveel fout. Wat ik nog meer geleerd heb: MAAK ZO SNEL MOGELIJK ZOVEEL MOGELIJK FOUTEN. Daar kun je namelijk alleen maar van leren.


Focus

Wat is je doel? Wat kun je vandaag nog doen om dat doel mogelijk te maken? Wat heb je nog nodig? Zorg ervoor dat je duidelijk weet wat je wilt bereiken en kom dan in actie. Misschien is je eerste actie een 'moodboard ‘ maken of misschien is je eerste actie een investeerder vinden. Hoe dan ook, DOE IETS! En kijk naar het proces. Gaat er wat mis? Kijk dan naar wat je daarvan kunt leren. Hoe kan dit je helpen bij het bereiken van je doel? Niets gebeurt voor niets. Dus ga ervoor. Kijk naar het geheel. Na al die ‘zwarte foto’s ‘ komt er uiteindelijk eentje die wel lukt. En dat gaat zo de moeite waard zijn. Geef niet op als het niet goed gaat. We hebben allemaal leren lopen door heel vaak te vallen. Zet elke dag een klein stapje, zorg ervoor dat je focus positief blijft. Deel je doel.


Mijn doel?

Het helpen van 1.000.000 vrouwen om meer ontspanning te vinden naar hun intuïtie te luisteren en om zo de beste versie van hun leven te leven. Gisteravond is dat doel weer een stukje dichterbij gekomen. Weer een lieve vrouw die aan zichzelf gaat werken. Dat maakt mijn dag goed. Daar word ik zo blij van.

Op zoek naar meer balans in je leven?


Dan heb ik hier voor jou een mooi cadeautje. Dit gratis e-boek staat boordevol tips en oefeningen om meer balans in je leven te creëren. Zowel in je privéleven als op het werk.

Met uitleg over de werking van stress en wat je er zelf aan kunt doen om minder stress in je leven te ervaren.

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt niet alleen het e-boek, maar ook wekelijkse stukjes geluk, ontspanning of vitaliteit in je mail.

Misschien vind je dit ook leuk:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *