Complimenten

Trots. Ja, ik ben trots op mezelf. Ook omdat ik daar nu zo voor uitkom en ook voor de stappen die ik heb genomen. Ik ben trots op mijn gezin, op mijn moederschap, op mijn praktijk en op nog zoveel meer.

Heerlijk hoor, omdat zo eens tegen jezelf te zeggen. Ik ben van mening dat vele mensen zichzelf te weinig complimentjes geven. Mag best hoor jezelf complimenteren. En nee, je loopt dan echt niet naast je schoenen. Je staat juist steviger in je schoenen.


Een cadeau

Als iemand een compliment van een ander krijgt, dan wordt deze vaak weg gewuifd. Jammer! Ook voor de gever. Neem een compliment in ontvangst als een cadeau. Daar heb je wat aan en ook de gever. Sta jij er weleens bij stil hoe jij een compliment ontvangt?


Eigenwaarde

Ooit wuifde ik complimenten altijd weg, totdat mijn lieve man mij ervan bewust maakte dat ik dat deed en hij dat niet leuk vond. Daar ben ik toen mee aan de slag gegaan. Waarom deed ik dat? Ik kwam erachter dat dat te maken heeft met eigenwaarde. Ben ik het wel waard zo´n compliment?

Dat was zo´n bewustwordingsmoment. En ja, nu kan ik zeggen, ik ben het waard! Dus kom maar op met complimenten, ik neem ze van harte in ontvangst.


Waarde

Ja, een compliment heeft waarde. De ontvanger wordt gezien en/of gehoord door de ander, de buitenwereld. Het doet je groeien in zelfvertrouwen en je wordt er blij van. Het is heel positief, ook voor de gever.

Jezelf complimenteren vanuit je hart, is zelfcompassie, is houden van jezelf, is heel waardevol.


Aan de slag

Neem jezelf voor om elke ochtend als je in de spiegel kijkt jezelf heel bewust een compliment te geven.

Schrijf jezelf eens een complimenten brief en ontvang het in liefde, je bent het waard!

Ontdek de kracht van het compliment, het is een liefdevol geschenk en altijd voor handen.

Op zoek naar meer balans in je leven?


Dan heb ik hier voor jou een mooi cadeautje. Dit gratis e-boek staat boordevol tips en oefeningen om meer balans in je leven te creëren. Zowel in je privéleven als op het werk.

Met uitleg over de werking van stress en wat je er zelf aan kunt doen om minder stress in je leven te ervaren.

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt niet alleen het e-boek, maar ook wekelijkse stukjes geluk, ontspanning of vitaliteit in je mail.

Misschien vind je dit ook leuk:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *