Docente: Liek Steevensz

Liek Steevensz

Liek stelt zich voor:

Ik heb een droom! Een droom van een wereld vol ontspannen en gelukkige mensen. Een wereld waarin mensen hoofd, hart en gevoel weer met elkaar verbinden. Een wereld waarin mensen de sleutel naar geluk weer kunnen vinden, de sleutel die ontspanning heet.

Ik geloof dat het nodig is om hoofd, hart en gevoel met elkaar te verbinden om tot deze ontspanning te komen. Ik geloof er in dat het verbinden van deze drie prachtige onderdelen van ons mens-zijn de sleutel is naar ontspanning. Ik geloof dat ontspanning ons de weg wijst naar duurzaam geluk. Ik geloof het niet alleen, ik weet dat het zo is omdat ik zelf heb mogen ervaren hoe deze verbinding mij de weg gewezen heeft naar duurzaam geluk.

Om te leren ontspannen moest ik weer leren voelen. Letterlijk weer leren voelen. Mijn lichaam weer leren voelen en mijn zintuigen weer leren gebruiken. Ik moest weer leren zien, leren horen, leren proeven, leren ruiken en leren voelen. Pas toen ik weer kon voelen kon ik de verbinding tussen hoofd, hart en gevoel weer herstellen.

En wat er toen gebeurde was voor mij iets wonderlijks. Rust in mijn hoofd! Een ontspannen lichaam! Maar last but not least, ik kon eindelijk mijn hart weer voelen! Onbetaalbaar en van onschatbare waarde!