Geef aandacht aan je dromen en verlangens

dromen en verlangens

Je dromen of je verlangens, die heb je niet zomaar. Die worden je ingegeven door je ziel, het stuk van jou dat eeuwig is en groter dan alleen jouw lichaam. Je ziel weet waarom jij in dit leven op aarde bent en ‘praat’ tegen jou door middel van je intuïtie en je dromen.


Doe maar gewoon

Maar die dromen en verlangens lijken vaak zover weg van je huidige realiteit. Je denkt dat ze toch niet haalbaar zijn, je hoort bij wijze van spreken je vader tegen je zeggen, toen je als kind met een heel wild idee naar voren kwam: “doe nu maar gewoon”. En dan is het niet zo moeilijk meer om allerlei redenen te verzinnen om het vooral maar niet te doen. Stel je wilt heel graag voor jezelf beginnen, en dan beginnen de belemmerende overtuigingen zich te roeren: wie zit nou op mij te wachten, daar kan ik vast mijn brood niet mee verdienen, dat is niet voor ons mensen weggelegd, de hypotheek moet betaald worden, wat zal mijn vriend er wel niet van vinden…..Je herkent het vast wel. Of dit nou allemaal waar is of niet, je blijft zitten waar je zit. Maar word je daar gelukkig van?


Vormgeven aan jezelf

Dat verlangen om voor jezelf te beginnen is er niet voor niets. Het kan een negatieve keus zijn omdat je je werk niet meer ziet zitten en dan is alles beter dan dat, maar laten we ervan uitgaan dat het echt een diep verlangen is, ingegeven door de grotere jij. Wat het leven wil, is dat jij vormgeeft aan dat wat vorm wil krijgen, in dit geval ondernemerschap. En dan gaat het niet om het ondernemerschap op zich maar het is een manier om jezelf uit te drukken zoals jij dat wilt. Maar je hebt jezelf van dit idee afgepraat zeg maar. Je hebt excuses (ja, het zijn echt allemaal excuses) gevonden om het niet te doen.


Angst voor….

Waarom doen we dat toch? Waarom saboteren we onszelf door niet te luisteren naar onze intuïtie en onze diepste verlangens? Waarom gunnen we het onszelf niet om ons neer te zetten in ons leven zoals wij dat willen? Waarom blijven we ons maar aanpassen? Over het algemeen is het angst. En dat kan echt angst voor alles zijn. Angst om jezelf zichtbaar te maken, angst voor wat je familie en vrienden er wel niet van zullen vinden, angst dat niemand jouw producten en/of diensten gaat kopen. Angst voor, vul het maar in.


Maar waarom zijn we op aarde?

We zijn op aarde om onszelf te ervaren als wie we werkelijk zijn. En wie we werkelijk zijn komt o.a. tot ons door middel van onze verlangens, door de ‘hints’ die je vanbinnen voelt, door dat wat jou roept, door dat waar jij blij van wordt en door het zachte stemmetje van jouw intuïtie. En wanneer jij gehoor geeft en uitdrukking gaat geven aan jouw verlangens, dan komt het leven met hulp, in welke vorm dan ook. Dan komen er mogelijkheden op je pad en mensen die jou verder kunnen helpen. En dat noemen we dan ‘toeval’.  Maar dat is het niet. Jij geeft vorm aan jezelf. En dat is waarvoor jij op aarde bent. En dan gaat het leven stromen en daar word je wel gelukkig van.

Boeken over jezelf zijn:

Op zoek naar meer balans in je leven?


Dan heb ik hier voor jou een mooi cadeautje. Dit gratis e-boek staat boordevol tips en oefeningen om meer balans in je leven te creëren. Zowel in je privéleven als op het werk.

Met uitleg over de werking van stress en wat je er zelf aan kunt doen om minder stress in je leven te ervaren.

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt niet alleen het e-boek, maar ook wekelijkse stukjes geluk, ontspanning of vitaliteit in je mail.

Misschien vind je dit ook leuk:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *