Het universum is altijd vriendelijk

Een quote van Byron Katie is: “Het Universum is altijd vriendelijk”. Deze inspirerende vrouw heb ik jaren terug mogen ontmoeten tijdens een bijeenkomst in Amsterdam. Een prachtig bijzonder en een no nonsens powervrouw zijn woorden die bij mij opkomen als ik haar zou moeten beschrijven. Meer over Byron Katie zie ook het artikel: Laat je overtuigingen los op 3 manieren.

Afijn dat het universum altijd vriendelijk is, zal lang niet door iedereen direct beaamd worden. Het is namelijk een uitspraak die ik zelf ook regelmatig gebruik en dan krijg ik nogal eens wat weerstand van mensen. Wat er in deze mee bedoeld wordt, is dat als je vraagt dat het universum het ook geeft. Dat geldt voor alles dus de fijne dingen maar ook de minder fijne dingen.


Leef je Droom

Ik zal een voorbeeld geven: vlak voordat mijn contract afliep bij mijn voormalige werkgever kreeg ik van een collega de tekst ‘droom niet je leven, Leef je droom’. Een prachtige tekst die ik wel kende maar als je het zo voorgeschoteld krijgt op een tekstbordje dan dringt het nog meer door. Mijn contract werd niet verlengt om een lachertje van een reden waar ik verder niet op in zal gaan, maar ik was er absoluut niet rouwig om. In wezen had ik het zelf gecreëerd, ik had namelijk verschillende malen de wens het universum ingeworpen dat mijn contract niet verlengt zou worden en voilà zo gebeurde.

De uitspraak “Het universum is altijd vriendelijk”, ging in deze dus volledig op. De reden dat ik weg wilde van mijn toenmalige werk is dat ik mij absoluut niet meer happy voelde in het bedrijf, een werksfeer waarin van alles van je verwacht werd en als je daar niet aan kon voldoen dan zag men je gewoonweg niet meer. Een ongezonde situatie waar ik al te lang in ‘vast’ zat.


Een vriendelijk Universum

Nu werd het er financieel niet echt rooskleurig op moet ik zeggen maar dat vele malen liever dan in een werksituatie te blijven waarin ik mij meer en meer een robot ging voelen. Daarbij kwam dat ik, zoals op het tekstbordje, mijn droom wilde gaan leven en met alle vrije tijd die mij opeens geschonken werd kon ik mij daar volledig op gaan richten. Mijn droom is namelijk een eigen coaching-praktijk.

Nou was ik daar jaren geleden al eens mee bezig geweest en had ook wel wat cliënten toen maar dat was zo minimaal dat ik daarnaast een baan nam voor 32 uur, dit puur vanuit financieel oogpunt want als alleenstaande moeder moest er toch brood op de plank komen. Het moment was toen blijkbaar nog niet daar (voor mij) om volledig te vertrouwen op het feit dat het universum altijd overvloed biedt. Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat je achterover kunt gaan leunen en dat alles zomaar naar je toestroomt.

Kijk het universum mag dan altijd vriendelijk luisteren en gehoor geven aan wat je wilt maar het is wel zo dat jij in bepaalde situaties de stappen dient te nemen die nodig zijn voor het resultaat wat je graag wilt zien. De overvloed die het universum biedt is er altijd dus wees je bewust van je gedachten en wensen want onderscheid in fijn en minder fijn maakt het universum niet. Meer over de kracht van gedachten in: Gedachtenkracht - leef jouw droom

.

Vertrouwen

Nog steeds vind ik het een spannend avontuur om volledig te vertrouwen op de mogelijkheden die het universum biedt en soms ben ik ook stekeblind voor de aanwijzingen die naar mij toegezonden worden. Aanwijzingen worden namelijk altijd in groten getale naar ons toegezonden maar worden alleen helder als je het wilt zien, als je durft te vertrouwen op die innerlijke stemmetjes die zomaar oppoppen waar wij vaak van denken dat we ze zelf verzinnen. Ondanks dat ik mij daar bewust van ben negeer ik deze ingevingen nog te vaak.

Maar goed ik heb dus nu alle tijd om mijn droom te gaan leven en deze prachtige droom is inmiddels op weg om een volledige werkelijkheid te worden in mijn leven. Mijn coaching-praktijk met de naam Gaia heeft inmiddels weer voeten gekregen, een website is gebouwd, alle vormen van marketing zijn weer aangeboord en de drive die ik hierbij voel mag er volledig zijn. Het stroomt en voelt heerlijk.

Parallel aan deze droom is er nog een bijzondere droom die ik opnieuw het leven ingeblazen heb en dat is mijn passie voor schrijven. In 2011 werd mijn eerste bundel met inzicht-teksten uitgebracht waarna een lange stilteperiode volgde, echter door de tijd die nu aan mijn voeten lag was daar ook weer de ruimte om opnieuw het schrijven op te gaan pakken. Inmiddels ligt mijn tweede boekje bij de uitgever en ben ik blogs gaan schrijven die ik op mijn website en facebookpagina plaats. Ik liep al een tijdje met het idee om te gaan schrijven voor platform maar wist niet goed de stappen daarin te nemen, tot dat ik op een advertentie stuitte waarin mensen werden gevraagd om te bloggen. Dus dit is de eerste die ik heb mogen schrijven voor Innerlijke Focus, een cadeautje van het Universum!

Boeken over het universum:

Misschien vind je dit ook leuk:


4 Reacties

 1. ruben schreef:

  Zaaaalig dit artikel geeft Me moed…
  Dankjewel,
  Mvg Ruben

 2. Snezana schreef:

  Een mooie inspirerende blog! Dankjewel Margreet! Ik ben benieuwd naar je volgende!

 3. Barbera schreef:

  Hoi Margreet, zo werkt het ook! Mooie herinnering dank je en succes met jouw praktijk. Hartegroet, Barbera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *