Hou van jezelf! 10 Tips voor zelfliefde

Weet je hoe speciaal jij bent? Je bent uniek! Je verdient liefde, niet alleen van de mensen om je heen, maar ook van jezelf. Per slot van rekening ben jij de belangrijkste persoon in jouw leven.


Zelfliefde als basis voor geluksgevoel

Toch is het voor veel mensen lastig om van zichzelf te houden, helemaal wanneer we door een moeilijke periode heen gaan. Zelfliefde is niet egoïstisch of narcistisch, het gaat erom dat je in contact staat met wie jij in wezen bent. Het bevordert jouw welzijn en geluksgevoel.

In contact staan met je wezenlijke zelf, vergt dat je beperkende overtuigingen en oude emoties loslaat. Al deze dingen staan vaak in de weg om van jezelf te houden.


10 tips om meer van jezelf te houden

Speciaal voor jou (en alle anderen :-D) hier 10 tips om meer van jezelf te houden.

 • Begin je dag door iets positiefs tegen jezelf te zeggen. Hoe mooi je eruit ziet, hoe goed je iets hebt gedaan. Gewoon iets waardoor je moet glimlachen.

 • Zorg goed voor je lichaam door het te voeden met gezond eten.

 • Beweeg je lichaam en houd van het je lichaam. Koester het door het regelmatig te verwennen, bijvoorbeeld door jezelf lekker in te smeren met een heerlijke olie of bodybutter.

 • Geloof niet alles wat je denkt. Stop je innerlijke criticus.

 • Omring jezelf met mensen die van je houden, je aanmoedigen en steunen in de dingen die je doet. Mensen die je bevestigen in hoe bijzonder je bent.

 • Stop met vergelijken. Je bent uniek, dus het heeft geen enkele zin om je met anderen te vergelijken.

 • Maak een einde aan alle giftige relaties. Doe het direct. Iedereen die jou het gevoel geeft dat je niet die fantastische persoon bent, die je bent, verdient geen plek in jouw leven.

 • Vier het leven. Geef jezelf schouderklopjes voor alles waar je trots op bent.

 • Stap uit je comfortzone. Doe eens iets nieuws. Je voelt je heerlijk wanneer je iets nieuws hebt gedaan. Iets dat je voorheen nog niet kon.

 • Wees blij met en omarm alles wat jou anders maakt. Deze dingen maken jou uniek en speciaal.


Liefde & zelfliefde is besmettelijk

Wanneer je van jezelf houdt, zul je merken dat de mensen om je heen ook anders op jou reageren. Ze voelen dat je lekker in je vel zit en vinden het fijn om bij jou te zijn. Liefde en zelfliefde werkt besmettelijk. Hoe mooi is dat? Het mooie van zelfliefde is dat je er zelf zoveel invloed op hebt. Ga dus direct aan de slag met bovenstaande 10 tips.

Boeken over zelfliefde:

Misschien vind je dit ook leuk:


3 Reacties

 1. Leen schreef:

  Stap uit je comfortzone vind ikzelf niet helemaal de juiste weg want dan forceer je jezelf .Ik zou zeggen: doe dingen die je leuk vindt en die je energie geven.
  Al de andere tips zijn top.

  • Carla Richie Carla Richie schreef:

   Dankjewel Leen voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk. Het gaat erom dat je dingen doet die je energie geven. Wat ik ermee bedoel, is dat je door je nieuwe dingen eigen te maken, je je gelukkkiger voelt. Hiervoor is het nodig om soms uit je comfortzone te stappen. Het is echter niet handig om een te grote stap uit je comfortzone te maken, want dan ben je weer niet heel erg lief voor jezelf :-D.

   • Leen schreef:

    We begrijpen elkaar ,Carla:-)
    Ik meld dit omdat we tegenwoordig om de oren worden geslagen van : doe dit, doe dat, treed uit je comfortzone! Verschrikkelijk vermoeiend vind ik dit.
    Laat het leven ons maar zachtjes doen groeien zoals de bomen in de natuur, die doen er honderden jaren over;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *