Innerlijke wereld

Graag stel ik mezelf even voor: ik ben Luciënne van Leeuwen een prachtige krachtige, stralende jonge vrouw van 47 jaar. Zo, dat heb ik toch maar mooi gezegd.
Een aantal jaren geleden had ik dit nooit zo kunnen uiten. Ik voelde me helemaal niet zo, laat staan dat ik dit zo zou zeggen.
Nu wel, ik ben trots op hoever ik gekomen ben, geworsteld door mijn innerlijke moerassen waar ik in weggezonken was.

En eerlijk is eerlijk, soms nog weleens in wegzink. Dan trap ik weer in een valkuil van mezelf en voel ik weer dat moeras onder mijn voeten. Maar nu herken ik het en kan ik er gelijk op reageren. Daar heb ik zo mijn manieren voor, daarover zo meer.

 

Zoekende

Zover ik weet ben ik al mijn hele leven zoekende…..zoekende naar iets, dat iets was nog onduidelijk. Ik mistte iets in mezelf, bij mezelf. Ik was dwalend en opzoek. Na heel wat jaren van omzwervingen ben ik uiteindelijk beland op een school voor Kunstzinnig dynamisch coachen. Daar heb ik heel bewust vanuit mijn gevoel voor gekozen. Hier maakte mijn hart een sprongetje van plezier, dit is wat ik wil gaan doen.

 

Gevonden in mijzelf

En nu na 4 jaren van worstelen, spitten, omploegen, zaaien en oogsten heb ik gevonden wat ik zocht. Ik weet nu dat wat ik zocht ik al mijn hele leven bij me draag, namelijk mijn zelfcompassie en mijn zelfliefde. Houden van jezelf dat is de sleutel om de deur te openen naar al de innerlijke wijsheden en gevoelens in jezelf. Houden van jezelf is met liefde naar jezelf kijken en luisteren en de innerlijke dialoog aangaan zonder oordeel. Ik zocht overal, vooral buiten mezelf.

Ik zocht en heb gevonden mijn innerlijke wereld. Mijn hart is geopend met de sleutel van zelfliefde. Nu werk ik vanuit mijn hart in mijn praktijk aan huis. Vanuit mijn hart kan ik de ander helpen, luisteren en zien.

 

Mijzelf helpen

Maar eerst moest ik mezelf helpen, naar mezelf luisteren en mezelf durven zien. Een krachtig instrument is hierbij het kunstzinnig (creatief) werken. Het woord creativiteit schikt mensen soms af, maar iedereen is creatief op zijn eigen wijze. Het is niet alleen schilderen of tekenen het omvat zoveel meer. Bedenk je weleens oplossingen? Dan ben je ook al creatief bezig.

Om mezelf te uiten en ook binnen mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende technieken. Het intuïtief schilderen, zielskaarten maken, met bijenwas werken, of met de handen in de klei is een uitingsvorm waar ik graag gebruik van maak. Met intuïtief bedoel ik op gevoel, dus zonder vooropgesteld plan te werk gaan.

Loslaten van hoe iets zou moeten worden en dat is ook al een kunst op zich. Inzichten en bewustwording van mijn of jouw innerlijke wereld, door een creatieve uitingsvorm.

Welke vorm past bij jou?

Als je er wat over wilt vertellen graag. We leren van elkaar.

 

Misschien vind je dit ook leuk:


3 Reacties

 1. Lydia van der Vegt schreef:

  Lucienne

  Ben Lydia van Deborah . Jou saait is geweldig ,
  wat een leer proces ook dapper van jou . mooie fotos alles no u nou

  fijn dat ik contact met jou heb blij ermee . succes met alles tot gauw

  warme groet Lydia

 2. Ingrid Methorst schreef:

  Wat een mooi proces ben je aangegaan. Leuk om te lezen! Creativiteit gebruiken samen met therapie geeft zoveel meer!

  • Luciënne van Leeuwen Luciënne van Leeuwen schreef:

   Hallo Ingrid, ja creativiteit heeft een grote toegevoegde waarde en ik vind het belangrijk dat dat ontdekt wordt door vele andere mensen. Fijn dat je het leuk vond om te lezen, dank je.
   Groet, Luciënne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *