De kracht van co-creatie – pluk het moment

Iets maken op basis van co-creatie vind ik bijzonder. Op zo’n moment sta je met elkaar open en durf je het eindresultaat los te laten. Durf je erop te vertrouwen dat wat ontstaat precies de bedoeling is. En ja daar heb je best lef voor nodig. Want iets in ons denkt altijd dat we een vastomlijnd plan nodig hebben om iets te laten slagen. Nou niets is minder waar. Ik merk steeds meer dat juist in het onbekende gebied zoveel MEER kan ontstaan. En dat dat iets is wat ik niet kan uitleggen. Je snapt het en doet het of niet. Want als je het gaat uitleggen dan verliest het de magie en de werking.


Co-creatie, hoe doe je dat?

Hoe doe je dat dan? Wanneer kun je weten of diep van binnen voelen dat de co-creatie tot iets kan leiden dat veel meer is dan de optelsom van individuen? Hoe weet je op welk initiatief je JA kunt zeggen?


Blijf bij je gevoel

Ik denk dat het vooral goed moet voelen. Dat je voorbij je ego stuk mag voelen of je er blij van wordt en of je hart er open van gaat. Dat heeft dus niets met het verdienen van geld te maken maar met een waarde die niet uit te drukken is in euro’s. En daar zit meteen een spannend stuk. Want hoe zorg je ervoor dat je je geld verdient met iets waar je blij van wordt en zorg je ook nog goed voor jezelf?

Hoe laat je het universum voor je werken en zorg je dat je die situaties en mensen naar je toetrekt die precies op het juiste moment komen?


Leef je potentieel

Ik denk dat alles te maken heeft met het leven van je potentieel. Met dat doen waar je voor bedoeld bent, met die dingen doen die je laten stralen en waarmee je moeiteloos anderen aanraakt en vooruit brengt. Dat heeft te maken met het leven van je eigen legende en iets doen wat dus goed is voor iets groters dan jezelf. Want met het leven van je eigen legende maak je automatisch anderen blij. Omdat je energie iets heeft wat uitnodigend is in plaats van trekkend: ik wil iets voor jou doen, in plaats van jij moet mij een opdracht geven. Het heeft alles te maken met zo in je unieke kern zitten dat je daarmee vooruit gestuwd wordt en niet anders kan dan succesvol zijn.


Het verklaren daarvan gaat voorbij de magie en laat het proces direct tot stilstand komen. Daarom is het ook ingewikkeld om uit te leggen en kun je het beter ervaren dan verklaren. Je kunt het vergelijken met:

  • Op hetzelfde moment aan iets denken wat niet voor de hand ligt.

  • Iets delen met je lief en dan erachter komen dat dat hetzelfde is.

  • Net gehoord hebben dat iemand dol is op roofvogels en dan 1 minuut daarna een boek over roofvogels tegenkomen.


Pluk het moment

Op dat moment ben je in co creatie met het universum en werkt alles mee. Als je dat met anderen kunt ervaren dan is het effect zoveel groter dan dat je dat alleen meemaakt. Het heeft te maken met iets neer willen zetten wat dan op verschillende plekken tegelijk ontstaat. Dan hangt het in de lucht en hoef je het als het ware er alleen maar uit te plukken omdat het rijp is om te oogsten. Voor die pluk momenten heb je een zintuig nodig wat verder gaat dan je individuele kracht, het vraagt en afstemming op het grotere geheel. En de bereidheid van een grotere groep om daarin te verkennen. Om iets te laten ontstaan wat een grotere afzender heeft dan het individu.

En je zult zien dat het effect daarvan duurzaam is. Dat het niet uitgewerkt is de dag daarna, maar door blijft gaan bij hen die je daarmee aangeraakt hebt.

Boeken over co-creatie:

Op zoek naar meer balans in je leven?


Dan heb ik hier voor jou een mooi cadeautje. Dit gratis e-boek staat boordevol tips en oefeningen om meer balans in je leven te creëren. Zowel in je privéleven als op het werk.

Met uitleg over de werking van stress en wat je er zelf aan kunt doen om minder stress in je leven te ervaren.

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt niet alleen het e-boek, maar ook wekelijkse stukjes geluk, ontspanning of vitaliteit in je mail.

Misschien vind je dit ook leuk:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *