Een liefdesbrief aan jou – steuntje in je rug

Mooie lieve vrouw. Mooi dapper mens. Ik schrijf vandaag en liefdesbrief aan jou. Om je een hart onder de riem te steken. Om je een schouderklopje te geven, een steuntje in je rug. Je worstelt. Vindt het allemaal moeilijk en zwaar, vaak of af en toe. Weet dat je niet alleen bent. Deel je verhaal. Als jij je open stelt dan geef je daarmee ook de ander de ruimte dat ook te doen. Blijf niet rondlopen met je zorgen. Geef je hart lucht.


Compassie

We komen van heel ver. We hebben al veel levens achter de rug waarin we van alles hebben meegemaakt. We zijn van alles geweest: dader en slachtoffer, arm en rijk, hoer en geestelijke. We hebben misbruikt en zijn we zijn misbruikt. De resten van deze gebeurtenissen zitten vaak nog in je systeem en dat ervaar jij vandaag als pijn, angst en verdriet. Het kan je enorm blokkeren. Toon compassie met jezelf en omdat je weet dat jij van alles bent geweest en ieder ander persoon ook, kan je ook compassie hebben met die ander.


Wees lief voor jezelf

Ook in dit leven hebben we al het een en ander achter de rug. Ik zeg altijd een beetje gekscherend: in de 1e helft van ons leven lopen we schade op en in de 2e helft van ons leven proberen we dit te helen en los te laten. Wees lief voor jezelf.

We doen allemaal heel erg ons best. Jij doet je best. Dat deed je in je vorige levens en dat doe je nu ook. Al denk je zelf vaak van niet. En vind je jezelf dom en duurt vooruitgang allemaal te lang naar jouw zin. Vergeef jezelf, want je wist niet beter en je kon niet anders op die momenten dat je een keus maakte die achteraf niet helemaal gelukkig uitviel.


Je omstandigheden als spiegel

Spiegelen je omstandigheden jou iets wat je niet fijn vindt? Je weet dat je dit zelf hebt gecreëerd, misschien niet bewust maar dan toch echt onbewust. Je had hier een duidelijke reden voor. Wat hebben jouw omstandigheden je te zeggen? Durf te kijken, het is van jou. Gun jezelf de antwoorden, de bewustwording en de daarop volgende transformatie. Daar zit je groei.


Wat doe ik hier?

Je hebt misschien het idee dat je maar wat aanmoddert. Dat je niet vooruit komt. Misschien vraag je je zelfs af wat je hier doet in dit leven of op aarde. Weet dat je daarin niet alleen bent maar weet ook dat jij er zelf voor hebt gekozen om hier te zijn. Omdat je jezelf wilt ervaren. Ga op zoek naar wat dat is en geef jezelf vervolgens de ruimte te gaan doen wat voor jou belangrijk is. Laat de rest los.


Creëer waar jij naar verlangt

Je denkt misschien, dit klinkt wel weer erg gemakkelijk. Maar ik ervaar dit en dat is nou eenmaal ook zo en hier heb ik geen invloed op…..Weet dan dat ik precies weet hoe jij je voelt. Het is geen theoretisch verhaaltje wat ik je vertel. Ik ben ook van ver gekomen. Ik ben ook nog steeds de gevolgen van keuzes uit vorige levens en dit leven een plek aan het geven. Dat is wat we karma noemen. Maar je kunt het nu anders gaan doen. Door nieuwe keuzes te maken. En het dan ook echt anders te gaan doen. En met doen bedoel ik dus concrete stappen zetten. In actie komen. Dat is wat voor nieuwe resultaten zorgt. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Jij bent de krachtige creator van je eigen omstandigheden en dus van je eigen leven. Laat het slachtofferschap los. Je weet nu beter.

Boeken over het creëren van je leven:

Misschien vind je dit ook leuk:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *