Minder druk, druk, druk – geef verveling meer status

Tegenwoordig wordt druk zijn gezien als een soort statussymbool. Wanneer je niet druk bent, doe je niet mee in de maatschappij. Hoe drukker je bent, hoe belangrijker, zo lijkt het. Echter al die drukte heeft ook een keerzijde. Steeds meer mensen raken gestresst of burn out. Laten we ons met z’n allen weer eens gaan vervelen!

Waarom zijn we allemaal zo druk?

Willen we niet onder doen voor anderen? Willen we graag anderen pleasen? Kunnen we geen keuzes meer maken? Allemaal vragen die je voor jezelf zou kunnen beantwoorden. Waarom ben jij zo druk en zou je het niet anders willen? Neem je gewoon eens voor om minder druk te zijn. Alleen jij kunt je leven veranderen en anders vormgeven. Sta eens bewust stil bij de drukte in jouw leven. Heb jij nog ruimte voor verveling?

Laten we ons weer eens ouderwets vervelen.

Ken je dat gevoel nog, verveling? Dat je gewoon even niets moet en helemaal niet weet wat je wilt doen? Dat gevoel dat de tijd eindeloos lijkt te duren. Verveling schept ruimte voor nieuwe dingen. Het maakt plaats voor creativiteit. Vanuit verveling ga je weer spelen, of gewoon een beetje lummelen. Doen waar je op dat moment zin in hebt. Dat lummelen is goed voor je. Het geeft je rust en brengt je in balans. Het geeft je nieuwe energie.

Stappenplan voor verveling:

Met het stappenplan voor verveling behoort druk, druk, druk binnenkort ook voor jou tot de verleden tijd.

  1. Maak keuzes. Zeg eens wat vaker nee, zodat je wat lucht en ruimte in je agenda creëert. Nee tegen sociale verplichtingen, maar ook nee tegen materiële zaken. Wanneer je minder spullen nodig hebt, heb je minder geld nodig en dat schept ruimte.
  2. Stop met multitasken. Doe 1 ding tegelijk en geef dat je volle aandacht. Uiteindelijk heb je hierdoor minder tijd nodig om de dingen die je wilt doen, gedaan te krijgen. Zo houd je tijd over om een lekker te niksen.
  3. Zet kruizen in je agenda. Reserveer tijd voor jezelf in je agenda. Die tijd is echt voor jou, gewoon om even te doen waar jij op dat moment zin in hebt.
  4. Verhef verveling tot statussymbool. Zeg eens als iemand vraagt hoe het met je gaat: “ik heb helemaal niets te doen, ik verveel me rot”. Kijk hoe de ander reageert. Je krijgt waarschijnlijk heel verbaasde reacties. Met jouw antwoord help je de wereld om bewust te worden van de drukte-gekte, een stapje terug te doen en druk, druk, druk niet meer als maatstaf te nemen.

Laten we met z’n allen verveling meer status geven. Druk, druk, druk is vanaf nu verleden tijd.

Misschien vind je dit ook leuk:


2 Reacties

  1. Carla Richie Carla Richie schreef:

    @Siska, wat mooi om te lezen dat jullie zo gelukkig zijn met meer tijd en minder geld. Uiteindelijk gaat het inderdaad om het genieten van het leven en daar heb je tijd en ruimte voor nodig.

  2. siska schreef:

    Wat kan ik mij hier in herkenen. Dacht omdat ik nu wat ouder ben geworden bijna 60 het eindelijk mocht van me zelf. En in derdaad is het druk voor de jonge mensen ze laten zich op haasten. Mijn man wilde ook in het werk niet meer zo hard mutitasken, wordt het gezien als niet meer willen negatief .Maar er werden zoveel fouten gemaakt door dat snelle werken.Maar hij heeft het in deze nieuwe cultuur niet kunnen bij benen en is uit gevallen.We hebben nu minder geld maar meer tijd en dat is wat ons betreft niet te vervangen door geld. Hoop dat de mensheid weer durft te genieten van het zijn en niet van het moeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *