De mooiste dingen in je leven

Heb jij ze ook wel eens? Die momenten waarbij je hoofd er even met je vandoor gaat? Die momenten waarbij je voelt dat de woorden ‘ik wil RUST’ de enige woorden zijn die jouw lichaam jou toe zou willen schreeuwen? Op die momenten pak ik mijn ‘Big Box’, een doosje propvol vrolijke kaarten met op iedere kaart een inspirerende vraag. En deze vragen zetten me weer met beide voeten op de grond. De vragen laten me heel duidelijk voelen waar het in het leven eigenlijk werkelijk om gaat.


De mooiste dingen in je leven

En wauw, de eerste van dit nieuwe jaar is een prachtige. De vraag op de kaart die ik net getrokken heb luidt: ‘Hoe heb jij de mooiste dingen in je leven gemanifesteerd?’


Het deurtje van mijn hart

Goh ja, hoe heb ik die mooiste dingen in mijn leven eigenlijk gemanifesteerd? Voor ik op deze vraag kan antwoorden zal ik toch eerst eens moeten nadenken over wat die mooiste dingen eigenlijk zijn. Ik voel het deurtje van mijn hart open gaan en besef op datzelfde moment dat er zoveel moois aanwezig is in mijn leven. Alleen al de tijd nemen om al dat moois de revue te laten passeren, weer even terug te gaan naar al die mooie momenten, al die mooie mensen, al die mooie situaties, die mooie reizen, die mooie foto’s, dat alleen al is iets moois op zich.


Een prachtig verhaal vol mooie momenten

Al mijmerend wordt al dat moois als een prachtige film op mijn netvlies geprojecteerd. Die heerlijk dikke knuffel die ik van mijn moeder kreeg, drie dagen voor ze overleed. Dat euforische moment waarop we dat pittoreske haventje van Ramsgate binnen zeilden nadat we ons vijf jaar hadden voorbereid op die oversteek naar Engeland. Dat ultieme moment waarop mijn grote liefde mij vertelde dat hij voor eeuwig bij me wilde blijven. Die kleine lieve momentjes dat mijn lief mijn voeten pakt tijdens het kijken van een filmpje languit liggend op de bank. Dat uitzinnige moment waarop dat eerste stukje van die sappige mango mijn smaakpapillen beroert. De heerlijke uurtjes aan de telefoon met de allerliefste vriendin die mij nog beter kent dan wie dan ook. Die momenten waarop je je tranen mag delen met de mensen van wie je zoveel houd. Al kijkend naar die film besef ik dat mijn leven uit een levenslange serie van scenes bestaat waarin al die mooie momenten zich als vanzelf tot een prachtig verhaal ontvouwen.


Gun jezelf dat momentje van bezinning

Een aanrader kan ik zeggen! Jezelf even dat momentje van bezinning gunnen als je hoofd je verteld dat je nog van alles moet. Open het deurtje van je hart en voel hoeveel moois zich in jouw leven al gemanifesteerd heeft.

Op zoek naar meer balans in je leven?


Dan heb ik hier voor jou een mooi cadeautje. Dit gratis e-boek staat boordevol tips en oefeningen om meer balans in je leven te creëren. Zowel in je privéleven als op het werk.

Met uitleg over de werking van stress en wat je er zelf aan kunt doen om minder stress in je leven te ervaren.

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt niet alleen het e-boek, maar ook wekelijkse stukjes geluk, ontspanning of vitaliteit in je mail.

Misschien vind je dit ook leuk:


1 Reactie

  1. Tiny Delnoy schreef:

    Ja dat zijn ook 3 mooie titels,alles is heel positief en dat kan ik wel gebruiken.
    Dank jullie Tiny Delnoy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *