Ontdek de zin van jouw leven – 3 tips

'De zin van het leven is dat je er zin hebt', las ik laatst op Pinterest.


Hoe krijg je dat?

Door iets te doen die bijdraagt aan jouw geluk en eventueel dat van anderen. Dat hoeven niet altijd grootse dingen te zijn, zoals we vaak denken. Ook in schijnbaar kleine bijdragen zit een groot geluk verscholen.

Door een vriendelijk gebaar, een glimlach of helpende hand maken we de wereld een mooiere plek en helpen we zin te geven aan ons menselijke bestaan.

Ook jouw persoonlijk levensdoel en je missie helpen je bij te dragen aan een liefdevolle wereld. Iedereen heeft een eigen doel/missie hier in dit leven. Het is niet nieuws, het moet niet worden uitgevonden: je bent ermee geboren.

Ik geloof dat onze ziel een plan voor ons heeft uitgewerkt in dit leven en dat het er voor ons om gaat dit opnieuw te herkennen/herinneren.

Veel mensen gaan hier naar 'op zoek' nadat ze een periode van ziekte, tegenslag of leegte hebben gekend. Toch is het voor iedereen waardevol om zijn/haar missie te herkennen. Je hoeft er ook niet te ver naar te zoeken, het is namelijk al aanwezig.

Er zijn vele manieren om je levensdoel terug te herinneren. De meest effectieve manier is om het stil te maken in jezelf en te luisteren naar je innerlijke stem.

De stem van je innerlijke weten heeft alle antwoorden die jij op dat moment nodig hebt.

Ook ikzelf was lange tijd krampachtig op zoek. Tot ik op een bepaald moment enkele mooie inzichten op deed en de antwoorden spontaan naar me toe begonnen te komen.


Hoe ontdek je je levensmissie?

  • Stilte: Zoals al beschreven is tijd nemen in stilte het meest effectief om je levensdoel te herinneren. Geen evidentie meer de dag van vandaag, maar wel het belangrijkste ‘middel’ om antwoorden te vinden en horen. Meditatie kan helpen om in contact te komen met je zielepad.

  • Schrijf: Stel jezelf vragen en schrijf. Schrijf door zonder je pen van het papier te halen, op die manier kom je tot antwoorden vanuit je hart en ziel.

  • Verleg je grenzen en ga buiten je comfortzone:
    Wij mensen houden het meest van een veilige haven. Toch belemmert dit ons om nieuwe wegen te vinden. Door je grenzen te verleggen, kun je groeien en ontdek je wat het leven jou te bieden heeft.

Als laatste wil ik nog meegeven:

Ga niet (zoals ik eerst deed) krampachtig op zoek, want vaak wanneer je de vragen kan loslaten, komt het antwoord vanzelf naar je toe. Heb geduld en vertrouwen, je ziel wijst je de weg.

Boeken over zin in je leven:

Op zoek naar meer balans in je leven?


Dan heb ik hier voor jou een mooi cadeautje. Dit gratis e-boek staat boordevol tips en oefeningen om meer balans in je leven te creëren. Zowel in je privéleven als op het werk.

Met uitleg over de werking van stress en wat je er zelf aan kunt doen om minder stress in je leven te ervaren.

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt niet alleen het e-boek, maar ook wekelijkse stukjes geluk, ontspanning of vitaliteit in je mail.

Misschien vind je dit ook leuk:


1 Reactie

  1. Godelieve schreef:

    Altijd mooi en waardevol om te lezen . . .
    en toe te passen ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *