Placebo-effect & gedachtenkracht – met visualisatie

Wist jij dat je het placebo-effect gewoon door je eigen gedachten creëert? Hoe mooi is dat? Je kunt dus met je eigen gedachten de genezing van je lichaam beïnvloeden.


De kracht van slechts 1 gedachte

Wetenschapper David Hamilton geeft aan dat slechts 1 enkele gedachte  de structuur in de hersenen kan veranderen. Een gedachte produceert chemische stoffen in je lichaam. Andersom gebeurt dit ook, een chemische stof in je lichaam kan ook een gedachte veroorzaken.


Onderzoek naar placebo-effect

In een onderzoek naar het placebo-effect werd een A-merk paracetamol en een merkloze paracetamol, vergeleken met een A-merk placebo en een merkloze placebo. Het A-merk paracetamol werkte het beste. Dus wanneer iets duurder is en er goed uitziet, denk je automatisch dat het beter werkt. Doordat je denkt dat het beter werkt, doet het dat ook. Je lichaam maakt zijn eigen endogene stoffen aan die hetzelfde effect hebben.


Geloof sterker dan medicijn

Wat je gelooft en wat je denkt is vaak sterker dan het medicijn dat je inneemt. Onze perceptie beïnvloedt daadwerkelijk ons werkelijkheid.


Creëer je eigen placebo-effect

Uit een ander onderzoek naar het placebo-effect bleek dat je perceptie invloed heeft op het placebo-effect.  Wanneer testpersonen 2 pillen per dag kregen voorgeschreven was het effect 36% en wanneer ze 4 placebopillen per dag moesten slikken, werkte dit in 44% van de gevallen. Wanneer je dus denkt dat het sterker werkt, doet het dat ook. Je kunt deze gedachtenkracht dus ook zelf inzetten. Creëer je eigen placebo-effect door je gedachten in te zetten. Door visualisatie kun je dus jezelf helen.


Louise Hay

Iemand die al veel langer bezig is met het helen van je lichaam door middel van gedachten is Louise Hay. Zij gaat uit van zelfliefde. Door jezelf lief te hebben en liefdevolle gedachten te koesteren, kun je jezelf helen. Zij schreef onder andere het boek: Heel je leven.


Visualisatie - om jezelf te helen

Ga even rustig zitten. Voel je voeten op de grond. Sluit je ogen.  Stel je voor dat je volledig gezond bent. Hoe voelt dat? Stel je voor dat iedere cel in je lichaam uit energie bestaat. Visualiseer deze energie als wit licht. Stel je hele lichaam voor als helder wit licht. Zie je nog plekken in je lichaam in een andere kleur? Stuur daar dan ook wit licht naar toe. Stuur in gedachten positieve helende energie naar iedere cel van je lichaam. Stel je zelf voor dat je volledig gevuld bent met harmonieus helend wit licht. Voel wat dat met je doet. Wees je dan weer bewust van je voeten op de grond. Open langzaam je ogen en rek en strek je even uit.

Boeken over placebo-effect en gedachtenkracht:

Misschien vind je dit ook leuk:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *