Spelend zijn, gewoon doen

Uit je hoofd knop

Soms als je hoofd vol zit met allerlei gedachten en gepieker, zou het handig zijn als je je hoofd ‘uit’ kon zetten en alleen je gevoel zou ervaren. Zelf vind ik deze ‘uit mijn hoofd knop’ o.a. in spelend zijn.


Kliederen mag

Ik duik vaak mijn atelier in en pak verf een doek en ga ‘schilderen’, met m’n handen. Eigenlijk kliederen met verf en het hoeft helemaal niets te zijn of te worden.

Zo spelend met kleur en handen vol verf voel ik een innerlijke lach opkomen en dan ben ik weer het kind gewoon spelend, knoeien mag. Verf in mijn haar een gekleurde streep op m’n wang, luid zingend en pats doen mijn handen op het doek.


Naar buiten

Ook een heerlijke manier voor mij, om uit m’n hoofd te gaan, is om tijdens het wandelen stukken te huppelen, te rennen, springen over boomstammen, in plassen stampen.

Ook erg leuk is, om een springtouw of rolschaatsen mee te nemen en zo het wandelen af te wisselen met stukken al springend of rollend.

Of loop eens een stuk op blote voeten, doordat je zo oplet waar je loopt krijgen gedachten en gepieker geen ruimte. Loop ook op je hielen en dan weer tenen. Ik maak er vaak een zelfverzonnen lied bij.


Speels zijn, je wordt er zo blij van

Het is ontspannend, het geeft energie, losheid in je lijf, ruimte in je hoofd en een boost voor je innerlijk kind. Ik word er altijd zo blij en vrolijk van.

En ja, er zijn mensen die naar je kijken, zowat dat maakt de pret nog groter.

Geregeld heb ik een praatje met een voorbijganger als ik deze touwtje springend, rolschaatsend of blootvoets tegemoet kom. En dan komen er nog weleens verhalen los. Zo leuk.

Meer lezen over speelsheid? Bekijk dan het artikel: Kom je ook (buiten) spelen? Hoe speelsheid je gelukkig maakt.

Boeken over speelsheid:

Op zoek naar meer balans in je leven?


Dan heb ik hier voor jou een mooi cadeautje. Dit gratis e-boek staat boordevol tips en oefeningen om meer balans in je leven te creëren. Zowel in je privéleven als op het werk.

Met uitleg over de werking van stress en wat je er zelf aan kunt doen om minder stress in je leven te ervaren.

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt niet alleen het e-boek, maar ook wekelijkse stukjes geluk, ontspanning of vitaliteit in je mail.

Misschien vind je dit ook leuk:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *