Tijd voor jezelf – creëer me-time

Maak jij genoeg tijd voor jezelf? Gewoon even tijd om iets te doen wat jij leuk vindt? Of tijd om eens ouderwets te lummelen en te niksen? Af en toe tijd voor jezelf maken, is niet egoïstisch. Het is goed voor jou en je omgeving.


Zorg eerst voor jezelf en dan voor anderen

Wanneer je goed voor jezelf zorgt, kun je ook beter voor anderen zorgen. In het vliegtuig zeggen ze ook niet voor niets dat je eerst je eigen zuurstofmasker op moet zetten, voordat je dat bij je kinderen doet. Wanneer je zelf regelmatig iets doet waar jij blij van wordt, dan voel je je lekkerder en dat straal je uit. De mensen in je omgeving, je gezin, collega’s of vrienden profiteren er dus van mee dat je tijd voor jezelf neemt.


Me-time

Hoe creëer je tijd voor jezelf in je vaak drukke leven? Zet gewoon een kruis in je agenda. Zeg tegen je gezin of je partner dat je op dat moment even niet voor hen beschikbaar bent en trek je terug. Ga iets doen wat jij nodig hebt. Bedenk voor jezelf wat dat voor jou is. Hier een aantal suggesties, dingen waar ik blij van word:

  • Rustig een boek lezen

  • Een lekkere wandeling maken in de natuur

  • Dagje sauna

  • Een fijne massage ondergaan

  • Uit eten met een vriendin

Nou ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met de dingen die ik fijn vind. Waar krijg jij energie van? Doe tijdens jouw me-time datgene waar jij energie van krijgt en waardoor jij even heerlijk kunt ontspannen.


Kruis in je agenda

Blok dus regelmatig wat tijd in je agenda om te doen wat voor jou nodig is om in balans te blijven. Zet een kruis in je agenda en houd je er ook aan.  Wanneer je dat regelmatig doet, weet je omgeving ook wat het inhoudt en hoef je het niet telkens uit te leggen.


Zet je telefoon uit.

Om echt even te kunnen genieten van de tijd voor jezelf, zet dan je telefoon uit. Zo word je niet gestoord tijdens jouw momentje voor jezelf. Je kunt echt wel even gemist worden en hoeft ook echt niet iedere minuut direct te reageren op berichtjes vanuit social media.  Je bent gewoon even lekker ouderwets onbereikbaar.  Heerlijk toch?


Wat houdt jou nog tegen om me-time in te plannen?

Ben je te druk om me-time in te plannen? Dan heb je het juist heel erg hard nodig. Me-time zorgt voor balans in je leven. Door altijd maar door te gaan, raak je gestresst en gaat de rek eruit. Door tijd voor jezelf te nemen, zorg je ervoor dat je weer opgeladen wordt en kun je je drukke leven beter aan. Ook zul je merken dat je na wat tijd voor jezelf, creatiever en productiever bent. Het is dus ook gewoon zeer effectief om even tijd voor jezelf in te plannen.

Op zoek naar meer balans in je leven?


Dan heb ik hier voor jou een mooi cadeautje. Dit gratis e-boek staat boordevol tips en oefeningen om meer balans in je leven te creëren. Zowel in je privéleven als op het werk.

Met uitleg over de werking van stress en wat je er zelf aan kunt doen om minder stress in je leven te ervaren.

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt niet alleen het e-boek, maar ook wekelijkse stukjes geluk, ontspanning of vitaliteit in je mail.

Misschien vind je dit ook leuk:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *