Verwondering – een vleugje magie in je leven (5 tips)

Als kind kun je volledig gefascineerd naar iets kijken. Je gaat helemaal op in wat je ziet en je verwondert je erover hoe dat zo allemaal ontstaat of bestaat. De wolken zijn nog raadselachtige verschijningen en ook de wind en het ruizen van de bomen ervaar je nog als magisch.

Wanneer je groter groeit, leer je dat de wolken bestaan uit waterdamp dat is opgestegen en dat de wind ontstaat door verschil in luchtdruk. Door alles te verklaren gaat het magische eraf. Het wordt lastiger om je dan nog te verwonderen over de verschillenden kleurschakeringen in de lucht.


Alles verklaren

Graag verklaren we alles, willen we wetenschappelijk bewijs van hoe de dingen werken en in elkaar zitten. Maar soms is het juist ook fijn om dat niet te weten, zodat je nog het magische gevoel van vroeger kunt ervaren. Het gevoel van verwondering.


Verwondering & je rechterhersenhelft

Het gevoel van verwondering zetelt in je rechterhersenhelft. Je linkerhersenhelft daarentegen wil alles verklaren en benoemen. Wil overal woorden aan geven. In onze Westerse maatschappij leven we zo vanuit onze ratio. Wil jij ook eens proberen om iets er gewoon te laten zijn? Gewoon laten zijn, zonder het onder woorden te willen brengen of het te willen verklaren. Meer leven vanuit je gevoel en verbeelding.


Vasthouden verwondering

Wil jij je ook weer eens kinderlijk verwonderen? Dan heb ik voor jou hier 5 tips om je verwondering te stimuleren en weer wat magie aan je leven toe te voegen:

  1. Koester het kind in jezelf! Door het kind in jezelf te koesteren, sta je meer open voor verwondering.

  2. Wees nieuwsgiering. Ga eens op ontdekkingstocht. Trek erop uit en doe dat eens anders dan anders. Zet vervolgens al je zintuigen in en laat je overweldigen door alles wat je ervaart.

  3. Speel! Ga gewoon weer eens ouderwets spelen. Doe iets dat geen resultaat hoeft op te leveren, maar doe het gewoon omdat je het leuk vindt. Gewoon als prettig tijdverdrijf.

  4. Sta open. Sta met een open houding in het leven en bekijk alles zonder vooroordelen. Zie alles met een open blik en laat je gewoon meevoeren op de stroom.

  5. Laat je overtuigingen los. Doe eens wat oefeningen om je overtuigingen los te laten. Er bestaan vele verschillende manieren om dit te doen. (lees ook eens: Laat je overtuigingen los)

Boeken over verwondering:

Op zoek naar meer balans in je leven?


Dan heb ik hier voor jou een mooi cadeautje. Dit gratis e-boek staat boordevol tips en oefeningen om meer balans in je leven te creëren. Zowel in je privéleven als op het werk.

Met uitleg over de werking van stress en wat je er zelf aan kunt doen om minder stress in je leven te ervaren.

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt niet alleen het e-boek, maar ook wekelijkse stukjes geluk, ontspanning of vitaliteit in je mail.

Misschien vind je dit ook leuk:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *