Volg je intuïtie – luister naar de stem van je onbewuste

Ken je dat stemmetje dat je af en toe iets influistert? Vaak weet je intuïtief of iets goed is of niet. Vanuit je onderbewuste wordt er iets ingefluisterd of je krijgt een bepaald gevoel erover. De kunst is om daarnaar te luisteren en je erop af te stemmen.

Begrijp me niet verkeerd hoor, de beste beslissingen neem je met je ratio en je intuïtie. Het is dus absoluut niet de bedoeling dat je volledig naar je onderbuikgevoel luistert, maar neem je onderbuik, je intuïtie wel serieus.


Slaap er een nachtje over

In onze Westerse wereld leggen we heel sterk de nadruk op ons verstand, onze ratio. We leren van jongs af aan verstandige beslissingen te nemen, door bijvoorbeeld een lijstje met voors en tegens te maken. Wanneer je dat doet, werk je puur vanuit je verstand. Op die manier neem je alles wat je onbewust waarneemt niet mee in je beslissing. Je onbewuste is echter een grote bron van kennis, die je niet mag onderschatten of negeren. De oude volkswijsheid: “slaap er een nachtje over” is er niet voor niets. Wanneer je voor een moeilijke beslissing staat, is het heel goed om er even een nachtje over te slapen. Je zet dan namelijk je onbewuste aan het werk.


Visualiseer de verschillende keuzes

Wanneer je voor je een grote beslissing staat, is het inderdaad handig om er even een nachtje over te slapen. Maar nog beter is het om je intuïtie meer in te bouwen in je dagelijks leven. Je kunt je bijvoorbeeld voornemen om iedere beslissing die je neemt niet alleen met je verstand te nemen, maar ook even bewust in je lichaam te voelen.

Stel je beide keuzes die je hebt voor. Stel je voor dat je de beslissing al genomen hebt, hoe voelt dat dan voor jou. Word je er blij van? Of bijvoorbeeld zenuwachtig? Stel je dan voor dat je de andere keuze gemaakt zou hebben. Hoe voelt dat? Door dit te visualiseren, zet je je intuïtie aan het werk. Op deze manier leer je wat een bepaalde keuze gevoelsmatig met je doet en neem je niet alleen de rationele aspecten in je beslissing mee.


Dagdromen

Neem ook eens wat vaker de tijd om gewoon te mijmeren, te dagdromen. Door ruimte en rust in te bouwen in je leven, geef je automatisch meer ruimte aan je intuïtie. Door de stilte hoor je eerder wat je onbewuste te zeggen heeft. Wanneer je dit regelmatig doet, zul je merken dat je ook op andere momenten eerder hoort, wat je onbewuste je te vertellen heeft.


Luister naar je intuïtie

Ook jij kunt gebruik maken van je onbewuste kennis door meer naar je intuïtie te luisteren. Wanneer je meer open staat voor de signalen die je onbewuste je geeft, wordt het steeds makkelijker om naar je intuïtie te luisteren. Hopelijk lukt het je met bovenstaande tips of helpt een van onderstaande boeken je verder.

Boeken over intuïtie:

Op zoek naar meer balans in je leven?


Dan heb ik hier voor jou een mooi cadeautje. Dit gratis e-boek staat boordevol tips en oefeningen om meer balans in je leven te creëren. Zowel in je privéleven als op het werk.

Met uitleg over de werking van stress en wat je er zelf aan kunt doen om minder stress in je leven te ervaren.

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt niet alleen het e-boek, maar ook wekelijkse stukjes geluk, ontspanning of vitaliteit in je mail.

Misschien vind je dit ook leuk:


7 Reacties

 1. A M.M. Crabbe schreef:

  Bedankt om te delen !
  Lieve groet,
  Anne

 2. karin schreef:

  dank je wel voor de gratis e boek
  ben er heel blij mee.
  vriendelijke groeten karin

 3. Hillie schreef:

  Dank je wel Carla, dit zijn allemaal weer eye-openers voor mij!! Super!

 4. Anne schreef:

  Zeer veel dank voor dit artikel. Hier heb ik werkelijk heel veel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *