Wees het licht

Be the light you wanna see in others!
Deze en de volgende spreuk voel ik in elke vezel van mijn ziel.

Darkness cannot drive out darkness; only light can do that! Hate cannot drive out hate; only love can do that!


Lichtwerker

Ik ben een lichtwerker zoals dat heet. Met mijn energie ( licht ) mag en kan ik anderen helpen. Dit doe ik ook met veel liefde en plezier en daar ben ik super trots op. Maar ook privé ben ik altijd met liefde en energie bezig. Ik zal ‘haat’ altijd met liefde ‘bestrijden’. Ik zie altijd het beste in de mensen die op mijn pad komen. Ik vertrouw mensen op hun woord. Ik luister met liefde naar de verhalen van anderen. Ik denk altijd in mogelijkheden en probeer zoveel mogelijk naar het groter geheel te kijken.


Verdriet

Helaas is dit niet zoals iedereen leeft en word ik regelmatig teleurgesteld. Mensen hebben veelal beperkte overtuigingen, leven (onbewust) vanuit angst, denken in schaarste, hebben de verkeerde bedoelingen, liegen, of maken misbruik van mijn ‘goedheid’. Je snapt dat dit me veel energie kost. Om zelfs dan te blijven geloven in de overtuiging dat ‘liefde het antwoord is op alles’. Nu kan ik er goed mee overweg. Ik heb mijn manier gevonden om ermee om te gaan. Maar toch, zo nu en dan, is het gewoon een kwestie van uithuilen.


Huilen

Uithuilen? Ja!

Er zijn van die dagen dat ik het ook gewoon even niet meer weer. Dat er net iets teveel momenten zijn geweest die me diep in mijn hart hebben geraakt. Wat ik dan doe is gewoon even huilen. Afgelopen week was zo’n dag. Ik had op persoonlijk vlak het een en ander voor mijn kiezen gekregen. Ik had het gevoel dat door 1 telefoongesprek mijn hele veilige basis was weggeveegd. Ik weet dat het komt door verschillende manieren van het leven zien. Dat er geen verkeerde bedoelingen bij zaten. Maar AUW dat deed pijn in mijn hart!

Vervolgens komen er door mijn verhuizing naar Rotterdam telkens nieuwe mensen in mijn leven. Die ik allemaal met veel liefde ontvang. Ik probeer van elk contact het beste te maken. Ik doe mijn best en op mijn manier geef ik oprechte liefde en aandacht. Dan achteraf te horen krijgen dat iemand dit helemaal verkeerd oppakt. Dat alles wat je hebt gedaan niet goed bevonden wordt. Dat doet wederom weer pijn. Vooral omdat ik voel dat hier wel verkeerde bedoeling bijzitten, dat het gepaard gaat met leugens en dat de ander een strijd voert.


HSP

Mijn hooggevoeligheid is in deze mijn kracht en mijn kwetsbaarheid. En het ligt aan het moment welke van de twee er wint: kracht of kwetsbaarheid. Mijn kracht is dat ik goed kan invoelen waarom er gebeurt wat er gebeurt. Dat ik weet wanneer de ander liegt, dat ik weet dat het voortkomt uit onzekerheid en angst. Mijn kwetsbaarheid zit hem in het feit dat ik ‘die strijd’ niet wil voeren. Ik geloof namelijk niet in strijd. Ik geloof erin dat we samen veel mooie dingen kunnen bereiken. Wat het ‘verleden’ ook was. Ik geloof dat er altijd een mogelijkheid is voor een ‘nieuwe’ toekomst. Het is een kwestie van de juiste energie laten stromen.


Geluk

Terwijl ik de afwas aan het doen was overdacht ik deze gebeurtenissen. Ik voelde de pijn en mijn onzekerheid nam de overhand. Ik vroeg me af wat ik toch ‘fout’ had gedaan dat ik zoveel verdriet voelde. Mijn vriend voelde precies aan wat er aan de hand was. En zei: het ligt niet aan jou, Je zult het in de ogen van die ander nooit goed doen. Je bent goed zoals je bent. En laten we van dit moment leren en hier sterker uitkomen’. Ik kreeg een knuffel en een kus. Ik voelde zijn oprechte woorden en besloot inderdaad om hier kracht uit te halen. De wereld heeft meer liefde nodig. En ik voel het als mijn taak om hier elke dag aan bij te dragen.

De laatste tijd voel ik me gelukkiger dan ooit. Mijn leven is zoveel mooier dan ik ooit had kunnen denken. Mijn lieve vriend maakt mijn leven compleet. Dat laat ik mijn kracht zijn. Ik focus op dat wat er wel is. Ik zal mijn leven blijven leven op mijn manier om zo anderen te kunnen inspireren. Natuurlijk zullen er nog momenten zijn waarop ik een beetje sta te wankelen. Maar ik laat me niet meer uit het veld slaan. Ik zal vanuit liefde de ander blijven benaderen.

Hoe is dat voor jou? Hoe benader jij de ander? Hoe reageer jij? En wat is je groter doel?


Boeken over hoogsensitiviteit

Misschien vind je dit ook leuk:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *