Gelukkig zijn – 7 tips voor meer geluk in je leven

Iedereen wil graag gelukkig zijn, maar hoe doe je dat. Wat maakt jou gelukkig? Wat heb je nodig om je gelukkig te voelen. Innerlijke Focus geeft je nu 7 tips waardoor je meer geluk in je leven ervaart.

 1. Toon je dankbaarheid. Echte dankbaarheid is een gevoel van verwondering, erkenning en waardering voor het leven. Wanneer je dankbaar bent voor wat er in je leven is, geniet je meer. Start eens een maand lang iedere maandag met bedenken waar je oprecht dankbaar voor bent in jouw leven. Maak een dankbaarheidslijstje en begin je week. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je dat eens per week doet, je je daadwerkelijk gelukkiger voelt. Waar ben jij dankbaar voor? Meer over dankbaarheid


 2. Cultiveer optimisme. Probeer het leven eens van de zonnige kant te bekijken. Heb vertrouwen in jezelf en in de toekomst. Bedenk wat je doelen zijn en hoe je die zou kunnen bereiken. Ga ervan uit dat je je doel kunt bereiken, maar dat je alleen nog niet precies weet hoe. Visualiseer je doel en probeer dat met zoveel mogelijk details te doen. Hierdoor krijgt je doel echt vorm en wordt het makkelijker om het doel te halen.


 3. Stop met tobben en sociaal vergelijken. Maak je geen zorgen. Wanneer je je zorgen maakt, ben je met je aandacht in de toekomst. Probeer meer in het moment te leven. Vergelijk jezelf ook niet met anderen. Bedenk wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn. Meestal zijn dit geen materiële dingen, maar zit het meer in de relationele sfeer en persoonlijke ontwikkeling. Spreek eens wat vaker af met een vriend of vriendin, ga lekker dansen of kruip met een goed boek op de bank. Als het maar iets is, waar jij blij van wordt.


 4. Wees vriendelijk. Wanneer je vriendelijk en behulpzaam bent naar anderen, wordt je daar zelf ook gelukkig van. Dit komt doordat vrijgevigheid en de bereidheid tot delen mensen gelukkig maakt. Dus heb wat meer compassie met anderen, geef eens wat vaker een complimentje of glimlach gewoon eens naar de mensen om je heen.


 5. Beweeg. Lichaamsbeweging vermindert gevoelens van stress en spanning. Het vermindert de kans op ziekte en het bevordert het (zelf)vertrouwen. Maak dus iedere dag een stevige wandeling, pak eens wat vaker de fiets of ga fijn sporten. Je zit daardoor gelijk een stukje lekkerder in je vel.


 6. Mediteer. Regelmatige meditatie maakt gelukkiger en vermindert angst en depressie. Om je gelukkiger te voelen, hoef je niet gelijk uren te mediteren. Begin eens met iedere dag 5 minuten. Je wordt er rustiger van, gaat minder tobben en krijgt meer vertrouwen in jezelf en het leven. Probeer eens 1 van deze meditaties.


 7. Leer vergeven. Vergeven doe je niet voor de ander, je doet het voor jezelf. Door te vergeven, laat je gevoelens van boosheid en teleurstelling los. Je maakt daarmee ruimte voor andere positieve gevoelens. Boeddha zei: “Het vasthouden aan boosheid is als het pakken van een gloeiend stuk houtskool om die naar iemand anders te gooien. Jij bent degene die zich brandt.” Door te vergeven wordt je rustiger, inschikkelijker, gezonder en gelukkiger. Dus ga aan de slag: wie wil jij nog iets vergeven?

Meer leren over geluk?

Ga nu zelf aan de slag met onze eCursus: ontspannen GELUKKIG LEVEN. Je leert gemakkelijk in jouw tempo en in je eigen omgeving wat je zelf kunt doen om je gelukkiger te voelen.

De eCursus bestaat uit 11 lessen met oefeningen, filmpjes, mp3's en theorie. Je wordt meegenomen in de wereld van compassie, dankbaarheid, optimisme, coping, zingeving en nog veel meer. Allemaal aspecten waarmee je zelf je geluksgevoel beïnvloeden kunt . Lees meer >>

Leer meer over geluk >>
 

Misschien vind je dit ook leuk:


3 Reacties

 1. Jitan schreef:

  Een leven waarin je plezier, en tevredenheid kan halen!
  Hoe sta je in het leven?
  Hoe ga je met tegen slagen in je leven?

 2. Eline schreef:

  Bedankt voor het delen van deze nuttige tips!

 3. paulien Ekas schreef:

  werkelijk geluk kun je vinden in God,Hij geeft je datgene wat je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *